Homepagina: www.maison-poncon.nl

Bouwproject “MAISON SERRE PONÇON” met een fantastisch uitzicht op het Lac de Serre-Ponçon.

Klik op een afbeelding om deze te vergroten in een nieuw tabblad.

Scroll omlaag met het muiswiel of gebruik de schuifbalk tussen de pijlen —–>

en ontdek uw nieuwe uitzicht!

DSC00019-750

Het meer en de bergen in de verte, tenminste 30 km ver, zoals dit te zien zal zijn vanaf het boventerras van het in aanbouw zijnde huis: de Hautes Alpes, geroemd om de zeer zuivere lucht.

Het mooiste meer van Frankrijk, met alle soorten water- en wintersport vlakbij.

Zomerplezier

photos-hiver-2006-014-1588-750

Sneeuw samenstel

De Franse Alpen zijn ook beroemd vanwege de vele fietsroutes die een haast magnetische aantrekkingskracht uitoefenen op zowel professionele wielrenners als op amateurs.  Wie heeft er niet naar de TV gekeken als de Tour de France in de zomer de bergen bedwong? Al menig keer is dit evenement pal naast deze bouwplaats langsgekomen in Saint Apollinaire.

tour de france-800

Klimaat

300 dagen per jaar zon, tijd genoeg om op uw eigen manier de omgeving te verkennen en ervan te genieten.

Ontdek de vele gezichten van de Hautes Alpes. Deze streek wordt vaak favoriet bij mensen die eenmaal hier zijn geweest en zij keren vele malen terug. Ieder seizoen heeft zijn eigen aantrekkingskracht, je raakt er niet op uitgekeken.

Recreatie

Waar in Frankrijk?

Frankrijk overzicht

Lac de Serre-Ponçon in het hart van de Franse Alpen.

Ten zuidoosten van Grenoble, twintig kilometer ten oosten van Gap ligt dit meer in de vallei van de Durance en de Ubaye, zijrivieren van de Rhône.

Zuid Frankrijk

Ingezoomd toont de kaart hier het Lac de Serre-Ponçon in de schitterende vallei, een “miroirSpiegel tussen de bergen sous les montagnes” tussen Chorges en Embrun.

Kaart Lac-750

Dit grootste stuwmeer in Europa, met zijn lengte van 20 kilometer en een oppervlakte van 29 km2, wordt gebruikt voor de opwekking van elektriciteit, voor irrigatie van de talloze tuinbouwgronden en als drinkwatervoorraad.

Ten Noorden van het meer ligt Saint Apollinaire.

Apo 1

Vanuit het hele land hebben de Fransen de schoonheid van deze streek ontdekt. Veel vrijstaande huizen zijn hier neergezet. In de loop der jaren zijn ook diverse Nederlanders, Duitsers en Belgen hier neergestreken. Sommige alleen voor de vakantie, andere om hier een permanent- of vakantiehuis te bouwen.

Saint Apollinaire rood corr

Saint Apollinaire ligt hemelsbreed 3 kilometer van het meer af op 1250 meter hoogte. Een dorp met 120 inwoners, waarvan ongeveer 50 vakantiehuis eigenaren. Het ligt op de helling ten Noorden van het meer met uitzicht naar het Zuiden. Het rood omlijnde gedeelte is het bouwterrein van 1832 m2.

Zoals gezegd heeft het huis in aanbouw een prachtig uitzicht op het meer en zijn omgeving.

Panorama apr 2010B